ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας”! Μία νέα έκδοση, που δημιουργήθηκε για επαγγελματίες, αλλά και για τολμηρούς ερασιτέχνες, γεμάτη γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοπαρασκευάσματα, γιορτινές προτάσεις και ιδέες, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα ψωμιά, με αναλυτικές συνταγές, που παρουσιάζονται βήμα προς βήμα και μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του βιβλίου.

 

Ρωτήσαμε τους βασικούς συντελεστές του “Artos”, να μάς πουν πού οφείλεται το ότι αγαπήθηκε τόσο η συγκεκριμένη έκδοση και δείτε τί μάς απάντησαν:

Χάρης Χαραλαμπίδης, (εκδότης)

“Οφείλεται στα εξής: Η γνωριμία και η συνεργασία μου με τον Χάρη Παπαλίτσα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει την κατάληξη, στην έκδοση του «ARTOS – Η τέχνη της αρτοποιίας».

Το μεγάλο του πάθος για την τέχνη της αρτοποιίας και την εξέλιξη αυτής, φαίνεται καθαρά στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπήρξα αρωγός στην προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό των επαγγελματιών της αρτοποιητικής τέχνης. Ευελπιστώ πραγματικά, διαβάζοντας  αυτό το βιβλίο, να εισπράξετε έστω ένα μικρό μέρος από τον ενθουσιασμό, τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια, που συνετέλεσαν για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης.”

Χάρης Παπαλίτσας (Bakery Chef – Συγγραφέας)

“Η δημιουργία του ΑΡΤΟΣ ήταν μια εμπειρία ζωής, η συνεργασία με όλους τους συντελεστές του βιβλίου, οδήγησε σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που πιστεύω ότι θα είναι μια παρακαταθήκη για την Ελληνική Αρτοποιητική κουλτούρα!”

Άντα Θωμά (Creative Director, Επιμέλεια έκδοσης)

“Με 224 σελίδες, με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας στην εφαρμογή, όσον αφορά στο χαρτί και στα χρώματα, με φωτογράφηση υψηλών προφιαγραφών και 6 χρώματα στο εξώφυλλο και φυσικά με την αφοσίωση και τον  επαγγελματισμό των συντελεστών, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικό και καινοτόμο. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω θερμά για την βοήθειά της, την σπουδάστριά μου και πτυχιούχο πλέον Γραφικών Τεχνών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ελένη Κωτσίδη.”

Γιώργος Μυριαγκός (gmiriagos photography)

“Η συνεργασία μου με την gastronomy essentials για την έκδοση του βιβλίου του Χάρη Παπαλίτσα ” Άρτος η τέχνη της αρτοποιίας”, ήταν μια πρόκληση αφού η αισθητική και η τελική αποτύπωση των δημιουργιών του chef δεν έπρεπε να ακολουθεί τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Και, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις επιλογές μας.
Ο κύριος Παπαλίτσας είναι πραγματικά η χαρά της συνεργασίας και ο οποίος, με χιούμορ, αισθητική, άπειρο ταλέντο και γνώση, έβαλε τις βάσεις, ώστε να επετύχει όλο αυτό.”

Αλέξανδρος Γεώργιος Βογιατζάκης (Athens Art Studio Photography)

Μαζί ξεκινήσαμε με τον Χάρη Χαραλαμπίδη, και με τιμά με την εμπιστοσύνη του σε κάθε μεγάλο βήμα που κάνει, όπως έγινε και με το συγκεκριμένο, του Χάρη Παπαλίτσα. Ο Σεφ, είναι ένα σοβαρό και προσηλωμένο νέο παιδί στην τέχνη του! Έτσι αποφασίσαμε να έχουμε μια αφαιρετική προσέγγιση, με επίκεντρο την δημιουργία της συνταγής, πλαισιωμένη από στοιχεία μοντέρνα, αλλά συνάμα κλασικά. Με αυτά σαν γνώμονα στο μυαλό, στηρίχτηκα στην χρήση απλού φωτισμού που με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε, αναδεικνύει υφές και γεύσεις, που βλέποντάς τις, νομίζεις ότι μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο του σεφ! Νομίζω ότι με την βοήθεια όλης τις ομάδας το βιβλίο είναι τόσο σύγχρονο, όσο και κλασικό. Ευχαριστώ τον σεφ Χάρη Παπαλίτσα που με το δημιουργικό του πάθος, μάς έδωσε μεγάλη έμπνευση, στην προσπάθεια να οπτικοποιήσουμε τις δημιουργίες του. Θα ευχηθώ καλοτάξιδο και με το καλό, στο επόμενο!”

 

 

Ψωμί Μπύρας με μαύρη βύνη και κριθάρι, Μοναστηριακό, Προζυμένιο dinkel με βρώμη ή Χωριάτικο ωριμασμένο με μέλι. Παραδοσιακά Panettone, Βιενέζικη Μπαγκέτα, Πεϊνιρλί, Bretzel, Τσουρέκια, New York style Bagels. Βrioche απλά ή με κρέμα κάστανο, μυζήθρα, κασέρι, χωριάτικο λουκάνικο… Aυτές είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που παρουσιάζονται αναλυτικά στο πρώτο βιβλίο του Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα με τίτλο “ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας” (Εκδόσεις: Gastronomy Essentials).

Η νέα αυτή έκδοση δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της αρτοποιίας και να βοηθήσει επαγγελματίες και μη, να εντρυφήσουν στην υπέροχη αυτή τέχνη. Στις σελίδες της φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιητικής τέχνης, να προσφέρουν σε κάθε αναγνώστη έναν πλούσιο και μοναδικό στο είδος του οδηγό, μία εξαιρετική πηγή έμπνευσης  και δημιουργίας.

Και φυσικά το βιβλίο δεν περιορίζεται μόνο στη λεπτομερή παρουσίαση συνταγών για ξεχωριστά, εξαιρετικά νόστιμα και ιδανικά για κάθε περίσταση αρτοποιήματα. Περιλαμβάνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο θεωρίας, στο οποίο αναλύεται διεξοδικά η τέχνη του τέλειου Ζυμώματος, της σωστής Ωρίμανσης και του Ψησίματος. Αποκαλύπτει μικρά αλλά σημαντικά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα, όλα αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στην παρασκευή αλλά και στην τελική παρουσίαση κάθε αρτοπαρασκευάσματος.

 

Ο Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας

Γεννημένος στον Βόλο και μεγαλωμένος από γονείς αρτοποιούς, ο Χάρης Παπαλίτσας είχε την ευκαιρία να αποκτήσει από παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε να εντρυφήσει από νωρίς στα μυστικά της αρτοποιίας. Το βιβλίο “ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας” είναι αποτέλεσμα του πάθους του για τη συνεχή εξέλιξη της αρτοποιίας, αλλά και της επιθυμίας του να μοιραστεί τις γνώσεις του γι αυτήν την υπέροχη τέχνη. Αρωγός στην προσπάθειά του αυτή στέκεται η Gastronomy Essentials, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.

Το βιβλίο “ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας” διατίθεται αποκλειστικά online και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να το αποκτήσουν συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα παραγγελίας, που βρίσκεται στο τέλος της παρουσίασης της νέας έκδοσης στο www.Cucina.gr