Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.
Υλικά για 6-8 άτομα
700 γρ σπανάκι
50 γρ κουκουνάρι καβουρντισμένο
50 γρ σταφίδες ξανθές
2/3 φλ τσ ελαιόλαδο
1 φλ τσ ρύζι γλασέ
1 ματσάκι φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
10-12 ίνες κρόκου Κοζάνης
1 φλ τσ ζωμό λαχανικών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για 10′. Διαλύετε τον κρόκο σε 4 κ σ χλιαρό νερό και τον αφήνετε να βγάλει την χρωστική και το άρωμα του για 15′. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, ανοικτή κατσαρόλα και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι, τις σταφίδες στραγγισμένες με το διάλυμα του κρόκου, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 20′.
3. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 20′ και ρίχνετε το κουκουνάρι και τον άνηθο. Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ακόμα ζεστό νερό και βράζετε με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να πιεί το νερό του. Δοκιμάζετε και διορθώνετε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.

Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
follow us on twitter
Διαβάστε επίσης: