Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

Υλικά

1 φλ τσ φρέσκο πλήρες γάλα 

1 φλ τσ στραγγιστό γιαούρτι
3 κ σ ζάχαρη
1 φλ τσ κρέμα γάλακτος
1 κ σ κόρν φλάουρ
2 αυγά
1 φλ τσ καθαρισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης

 

Τρόπος παρασκευής

1.    Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγαλύτερη, η οποία περιέχει νερό και βράζει συνεχώς.
2.    Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να αρχίσουν να σχηματίζουν στην επιφάνεια τα πρώτα σημάδια του βρασμού. Βγάζετε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά, πριν προσθέσετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, τα χτυπημένα αυγά.
3.    Τοποθετείτε ξανά την κατσαρόλα μέσα στο βραστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς, πριν προσθέσετε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
4.    Ανακατεύετε δυνατά με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο δοχείο με καπάκι. Το βάζετε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
5.    Ετοιμάζετε τα φιστίκια Αιγίνης. Τα ζεματάτε σε ζεστό νερό για 2′-3′ και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι.
6.    Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το χτυπάτε στην μηχανή του παγωτού, ή με το μίξερ χειρός, για 3′-4′. Προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύετε και ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.  Σερβίρετε το παγωτό γαρνιρισμένο με φιστίκια Αιγίνης.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter