Μαίρη Παναγάκου: Σιροπιαστή Αμυγδαλόπιτα με Άρωμα Λεμόνι

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και  οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

Υλικά

350 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα

3 φρυγανιές κοπανισμένες

8 αυγά

1 1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ

300 γρ ζάχαρη

1/4 κ γλ αλάτι

1 κ γλ ξύσμα λεμονιού

3 κ σ κονιάκ

 

Για το σιρόπι

 

350 γρ ζάχαρη

2 1/2 φλ τσ νερό

1 κ σ χυμό φρέσκο λεμόνι

 

almonds

Τρόπος παρασκευής

  1. Χτυπήστε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το μπέκιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε τέλος τα ασπράδια χτυπημένα με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.

  1. Βουτυρώστε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα και αδειάστε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160ο για 45′-50′.

  1. Ετοιμάστε το σιρόπι, ώστε να είναι κρύο όταν θα βγεί από τον φούρνο το γλυκό. Βράζετε όλα τα υλικά για 5′ αφ’ ότου πάρει βράση το σιρόπι.

  1. Όταν το γλυκό έχει ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και το σιροπιάζετε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε την αμυγδαλόπιτα να

κρυώσει και μετά την ξεφορμάρετε.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή.