Το πιο νόστιμο αφιέρωμα στο γιορτινό τραπέζι, με πολλές συνταγές από την Chef Μαίρη Παναγάκου! ‘Εως και των Φώτων, όλα όσα θα θέλατε να μαγειρέψετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για τους αγαπημένους σας!

Υλικά για 6 άτομα

150 γρ γάλα φρέσκο
300 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη
50 γρ λικέρ πικραμύγδαλου
3 φύλλα ζελατίνας
1 φασολάκι βανίλιας ή 1 καψουλάκι βανίλιας
Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
1 φλ τσ μέλι
1/3 φλ τσ νερό
2 κ σ λικέρ πικραμύγδαλο
12 μαρόν γλασέ

Τρόπος παρασκευής

1. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το φασολάκι της βανίλιας σχισμένο κατά μήκος ή τη σκόνη. Βράζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί
ή σε χαμηλή θερμοκρασία και όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το λικέρ και τη ζελατίνη,  αφού την έχουμε μαλακώσει για 5-7′ σε κρύο νερό και την έχουμε στραγγίσει.
2. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε την πανακότα σε 6 μπολάκια. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν.
Σερβίρουμε την πανακότα, σαν επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενιές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

red-ball