Ο Chef προτείνει: Αρωματική σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, μανιτάρια, μανέστρα και φέτα

 

GLYFADA METROPOLITANSH “ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ” από την “ALPINE CENTER” για το “Γλυφάδα metropolitans”. Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

Μια από τις καινούργιες συνταγές που θα φτιάξουν οι σπουδαστές φέτος στο μάθημα της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Εκτός από την καταπληκτική γεύση της σαλάτας, είναι και ευπαρουσίαστη και κατάλληλη για μπουφέ όταν διπλασιαστεί η ποσότητα. Οι συνταγές θα ετοιμαστούν από τους σπουδαστές της Swiss Alpine Culinary Arts Programme που δίδεται στο City Unity College, Glyfada Campus, με την επίβλεψη της Σεφ Γεωργία Κοφινά, υπεύθυνη του προγράμματος, Culinary Arts Program. 

|| Κατηγορία: σαλάτες ||

  • Χρόνος προετοιμασίας: Έτοιμο σε 40 λεπτά
  • Βαθμός δυσκολίας: Θέλει λίγη προσπάθεια

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φιλέ στήθος κοτόπουλο
  • 300 γρ φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια βρασμένη μέτρια μανέστρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι (τα φυλλαράκια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Λίγα φύλλα ρόκας
  • 3-4 φύλλα ραντίτσιο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

chefmicksaladΕκτέλεση:

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνετε. Τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τα από τις δυο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  2. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για περίπου 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  3. Ανακατεύετε σε μέτριο μπολ τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
  4. Ετοιμάζετε την σάλτσα. Χτυπάτε σε μικρό μπολ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Ρίχνετε την μισή ποσότητα στο μίγμα του κοτόπουλου.
  5. Ανακατεύετε καλά την μανέστρα με την φέτα και την υπόλοιπη σάλτσα.
  6. Στρώνετε τα φύλλα της ρόκας σε πιατέλα και τοποθετείτε το μίγμα της μανέστρας από πάνω. Στρώνετε από πάνω το μίγμα του κοτόπουλου με μανιτάρια και τις πιπεριές και γαρνίρετε με το μαϊντανό.

 


 

Chicken orzo salad with mushrooms, peppers and feta cheese

Chicken

Georgia Kofinas: This colorful salad is from the new recipes that students will be making in the creative Greek cuisine class this fall. Besides being tasteful it is impressive in presentation and makes a great entrée for a buffet. Just double the recipe for larger servings.

|| Category: salads ||

  • Ready in 40 minutes
  • Level of difficulty: easy

 

Ingredients for 4 servings

  • 500 gr boneless chicken breasts
  • 300 gr fresh button mushrooms thinly sliced
  • ½ medium green pepper diced
  • ½ medium red pepper diced
  • 2 cups boiled orzo pasta
  • 1 teaspoon fresh thyme (leaves only)
  • 2 teaspoons lemon zest
  • ½ teaspoon finely chopped garlic
  • ¼ cup olive oil
  • ¼ cup lemon juice
  • ½ cup crumbled feta cheese or goat cheese
  • Salt, pepper

For the garnish:

  • A few arugula leaves
  • 3-4 radicchio leaves
  • 2-3 tablespoons coarsely chopped parsley

Directions

  1. Cut the chicken breasts into thin slices, salt and pepper and grill on both sides until tender and brown on both sides. Set aside to cool.
  2. In a large skillet saute mushrooms in one tablespoon olive oil until tender, about 7 minutes.
  3. Combine mushrooms with chicken and diced peppers in a medium bowl.
  4. In a small bowl whisk the remaining 2 tablespoons of olive oil, lemon juice, lemon zest, salt, pepper, thyme and garlic. Toss half of the dressing with the mushroom chicken mixture.
  5. Toss orzo with feta and remaining dressing in a large bowl until well combined.
  6. Arrange arugula leaves on a serving platter. Spoon orzo over the arugula and top with mushroom-chicken mixture. Sprinkle with chopped parsley.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την Alpine Center για τη συνταγή της εβδομάδας που μας έστειλε! Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάσαμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

Glyfada Metropolitans Logo