H chef σήμερα προτείνει μια απολαυστική συνταγή που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

 

Υλικά για 20 τηγανίτες

  • 1 κιλό μήλα κόκκινα ή γκόλντεν

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κ σ χυμό λεμονιού

  • 200 ml κονιάκ

  • 1 αυγό

  • 300 ml γάλα

  • αλεύρι, όσο πάρει

  • 1 καψουλάκι βανίλια σε σκόνη

  • ελάχιστο αλάτι

  • λάδι για το τηγάνισμα

  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το σκληρό μέρος και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες, πάχους 1 εκ.

Τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε να μουσκέψουν 30′ στο χυμό του λεμονιού ανακατεμένο με το κονιάκ.

  1. Ετοιμάζουμε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά το

μείγμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής και λείος χυλός.

  1. Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι να κάψει. Παίρνουμε μία ροδέλα μήλου, τη βουτάμε στο χυλό και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε τις

ροδέλες να ροδοψηθούν από τη μία πλευρά και τις γυρίζουμε και από την άλλη.

  1. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες μήλου ζεστές σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης. Την ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Κόστος: 2.50 ευρώ – ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!