Με δυο αυγά και δυο ντομάτες

Γυρίζεις στο σπίτι σε κατάσταση απελπισίας από την πείνα και στο ψυγείο δεν υπάρχουν παρά μόνο δυο αυγά και δυο ντομάτες. Τέλεια. Έχεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο φαγητό της θαλπωρής, αυγά με ντομάτες, σακσιούκα, καγιανά ή στραπατσάδα, όπως θέλεις πες τα.

Βάζεις τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1 λεπτό, οπότε θα καταφέρεις να τις ξεφλουδίσεις πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζεις λοιπόν και τις κόβεις σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο λάδι και και μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα. Μόλις ροδίσει την πετάς και ρίχνεις τη ντομάτα, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά της.

Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρά με το πιρούνι το ένα αυγό. Το ρίχνεις στη σάλτσα ντομάτα και ανακατεύεις απαλά. Με ένα κουτάλι ανοίγεις μια τρύπα στη μέση και σπας μέσα το δεύτερο αυγό. Σκεπάζεις το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να πήξει το αυγό και από πάνω.

Σερβίρεις αμέσως. Τρίβεις λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι, κόβεις δυο φέτες ψωμί κι αυτό ήταν. Πάει η απελπισία, πέρασε.

Τιπς

*Αν δεν σ’αρέσει το μελάτο αυγό, χτυπάς ελαφρά και τα δύο αυγά στο μπολ, τα ρίχνεις στη σάλτσα ντομάτα και ανακατέβεις μέχρι να πήξουν καλά.

*Λίγη καυτερή κόκκινη (ή γλυκιά) πιπεριά ταιριάζει υπέροχα, το ίδιο και ο κουρκουμάς, τα βάζω πάντα στη σάλτσα ντομάτα.

*Αν η ντομάτα δεν είναι πολύ ώριμη, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, το μεγάλο μυστικό της νοστιμιάς όμως είναι η μαρμελάδα φράουλα. Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού για να της χαρίσει υπέροχη γεύση

*Κάν’ το με ώριμες φρέσκες ντομάτες όσο υπάρχουν, νόστιμο όμως γίνεται και με ντοματάκι κονκασέ.

*Αν έχεις έτοιμη σάλτσα ντομάτα στο ψυγείο την ρίχνεις στο τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση σπας μέσα τα αυγά.

photo: Κική Τριανταφύλλη

source